Err 1 in vortals emplate-left.php

Satisfactia dvs. va este garantata!
Radcon Formula #7
Cele mai performante din lume soluţii de hidroizolaţii şi protecţie de betoane şi zidării ce oferă impermeabilizare pe viaţă!
Constructii Performante si Ieftine
Construcţii Performante şi Ieftine
Sfânta Mănăstire Dervent
Sfânta Mănăstire Dervent
Click aici pentru a ajunge la prima pagina
AfacereaMea.RO
Comunitate Românească de Afaceri

Start » Articole & Documente » Vizualizare ArticolConectare / Înscriere
O ocupatie cu profit de sute de mii de euro anual: crescatoria de vipere!
Recomandă aceast articol prietenilor tăi!Tipăreşte acest articol[ 30640 Vizite ]
    Un gram de venin de vipera, comercializat la pretul cel mai mic, costa cat 80 de grame de aur!
02 Iul 2005, 21:24

Doriţi un Plan de Afaceri pentru creşterea viperelor pentru venin? Click aici pentru a comanda Planul de Afaceri! Costă puţin (doar 50 lei) şi vă permite să câştigaţi mult! Tehnologia de creştere, adrese de furnizori şi posibili clienţi, planul de investiţii şi fluxul de numerar prognozat etc. Peste 50 de pagini complete! Pasul nr. 1 pe care trebuie să-l faceţi pentru începerea câştigului dvs.! Oferta este limitată deci Comandaţi acum!
Cresterea viperelor e in prezent una din cele mai profitabile afaceri.

Practic, pe un gram de venin se obtin intre 1000 - 2000 euro. Tinand cont ca o vipera produce 1,5 g de venin pe an, iar o crescatorie mica contine 300 de exemplare, iata un venit de 450.000 de euro. Scadeti cheltuielile cu mancarea, curentul etc. Dar tot va raman cateva sute de mii de euro in mana, anual!

Investitia initiala este mica in raport cu beneficiile
Vipera se creste usor in terarii de sticla, mananca soareci si face multi pui(cel putin 10 in functie de specie). Veninul de vipera este foarte cautat de fabricile de medicamente din lume, pentru producerea unor medicamente folosite in tratarea epilepsiei, cangrene, ulcer, icter, hemofilie, iar mai nou cancerul. Veninul este foarte cautat de fabricile de medicamente din Occident, care ofera, cum spuneam, pana in 2000 de euro pentru un singur gram. Singura fabrica de medicamente din Romania care foloseste veninul viperin pentru productia medicamentoasa se afla la Iasi, insa ea achizitioneaza pretiosul lichid din strainatate. Desi exista mai multi crescatori de vipere in Romania, putini au documentele necesare pentru a incheia contracte cu fabricile din tarile vestice. Cresterea viperelor in terarii nu este complicata, desi numai cuvantul vipera ii sperie pe foarte multi.

Cresterea viperelor pentru venin va poate aduce profituri anuale de sute de mii de euro
Pentru crearea unei ferme sunt necesare trei incaperi, una pentru vipere, alta pentru recoltarea veninului si cea dea treia pentru cresterea de soareci, ce reprezinta principala sursa de hrana a viperelor. Se mai poate folosi si o a patra incapere pentru puii de vipera. Ferma nu trebuie sa contina mai mult de 400 exemplare. Din cele descrise mai sus rezulta ca nu este nervoie de un spatiu prea mare, spatiul ideal fiind de aproximativ de 200 mp. (pentru cresterea a 400 de exemplare).

Terariile
Terariile sunt construite din cornier, iar peretii sunt din sticla transparenta avand o grosime de minim 10 mm, pentru ca viperele sa aiba lumina cat mai multa. Putem folosi terarii construite numai din sticla, avand diferite forme de dimensiuni relativ mici (vipera este totusi, un sarpe mic), ce incearca sa imite pe cat posibil conditiile de habitat natural. in terarii se pune nisip ori pietre de rau. Temperatura trebuie sa fie constanta, in jur de 25 C, altfel putem sa avem surpriza ca viperele sa nu se hraneasca si sa scada calitatea veninului.

Hranirea
Hranirea se face cu soareci sau cu hamsteri vii. De obicei, o vipera mananca 1 - 2 soareci pe zi, cu care mai intai se joaca, dupa care tine post o anumita perioada de timp. De aceea, este obligatoriu ca in paralel cu cresterea viperelor, sa avem si o crescatorie de soareci. inainte de a deveni hrana pentru vipere, soarecilor li se administreaza diferite vitamine si saruri minerale.

Reproducerea
Acuplarea viperelor are loc la sfarsitul primaverii, iar reproducerea catre sfarsitul lui august. Numarul de pui vii este destul de mare, pana la 20 de pui in functie de specie. De aici rezulta cresterea rapida a populatiei de vipere. Recoltarea veninului O vipera produce intr-un an 1,5 grame de venin. Pe luna este nevoie de o singura recoltare. Lichidul trebuie purificat, deoarece aproximativ 70% este apa. Veninul este apoi cristalizat, fiind tinut la temperatura constanta, de -5 C - 0 C.

Manevrarea
Exista costume de protectie, insa cu toate acestea se recomanda prudenta in manevrarea viperelor, mai ales in perioada recoltarii veninului. Este de preferat sa stati de vorba cu un profesionist care sa va explice cum se recolteaza venin, cu riscuri minime de a fi muscat. Trebuie stiut ca firmele occidentale incheie contracte doar cu cei autorizati. Pe de alta parte, veninul pastrat mult, isi pierde puritatea si nu mai poate fi folosit. Cea mai raspandita specie care creste in Romania, ammodites - este si foarte sensibila. Daca nu au o temperatura stabila de 25 de grade Celsius, nu se hranesc si astfel scade calitatea veninului.

Legislatia europeana a stabilit pedepse foarte dure pentru companiile care achizitioneaza veninul de vipera, fara contract de la companii autorizate. Exista insa suspiciuni care planeaza asupra mai multor companii din Occident, cum ca acestea ar achizitiona si in prezent venin pe cai ilegale. Un numar insemnat de bucuresteni contacteaza agentiile Sapard pentru a afla de ce au nevoie pentru a deschide asemenea ferme si mai ales cu ce sume vor fi sprijiniti. Din pacate, Sapard nu mai finanteaza decat cresterea animalelor comestibile, familie din care, sa recunoastem, viperele nu fac parte. Dar afacerea ramane afacere, cu sau fara banii europeni.

Capitalul minim necesar este de 1.000 de euro. Cu aceasta suma se poate incepe o crescatorie de vipere, banii fiind necesari pentru toate aprobarile si amenajarea crescatoriei. De regula, persoanele care solicita sfaturi pentru deschiderea fermelor exotice sunt in general oameni de varsta mijlocie, someri sau persoane care au lucrat in strainatate si detin un capital pentru inceperea unei afaceri pe cont propriu. Ca aprobari, e nevoie de avizul Agentiei de Mediu si cel al Directiei Sanitar Veterinare.

    AMMODYTES AMMODYTES
    De provenienta mediteraneana, vipera cu corn (Ammodytes ammodytes) poate fi intalnita in Muntii Banatului, sudul Apusenilor, vestul Retezatului, Depresiunea Cernei, Cetatea Devei, Portile de Fier si, izolat, in Brasov. Specia este acum protejata, dupa ce a fost ucisa in proportii ingrijoratoare, fiind considerata daunatoare si periculoasa. Vipera cu corn prefera un habitat uscat, grohotisuri, stanci, liziera padurilor si apropierea unor surse de apa. Adultii se hranesc aproape exclusiv cu rozatoare, iar puii - cu gusteri si soparle. in conditii de captivitate, vipera se reproduce cu usurinta. Femela da nastere la 4-20 de pui. Veninul viperei cu corn este considerat mai toxic decat al oricarui alt sarpe din Europa si este mortal pentru oameni.
Dacă sunteţi mulţumit/ă vă invităm să vizitaţi şi...
radcon Radcon Formula #7 va hidroizoleaza perfect suprafetele exterioare
Cel mai performant produs din lume pentru hidroizolatii pe suprafata de presiune hidrostatica pozitiva va asigura o hidroizolatie si protectie perfecta pe toata durata de viata a suprafetei tratate.
aeroporturi Aeroporturi
Bune practici pentru proiectare, constructie si reparare aeroporturi, aerodromuri, elidromuri
autostrazi Drumuri, Şosele, Autostrăzi
Bune practici pentru proiectare şi construcţie drumuri / şosele / autostrăzi

Web Development
Design şi programare pentru Internet; Programare cu baze de dateDesign şi programare pentru Internet; Programare cu baze de date
Web Marketing
Campanii de Marketing pe Internet, Buletine Informative, Marketing prin Email, Statistici ... etcCampanii de Marketing pe Internet, Buletine Informative, Marketing prin Email, Statistici ... etc
Construcţii Performante
Construcţii Ieftine de Locuinţe, Birouri, Hale Industriale şi ContainereConstrucţii Ieftine de Locuinţe, Birouri, Hale Industriale şi Containere
Hidroizolaţii perfecte
Hidroizolarea perfectă a betoanelor şi zidăriilor din piatră şi cărămidăHidroizolarea perfectă a betoanelor şi zidăriilor din piatră şi cărămidă
Contribuţii ...
Contribuie şi tu!
Punctul de vedere neutru
Structura unui articol
Despre Portal | Publicitate | Colţul Presei | ?Documentaţie şi Întrebări frecvente | Regulamentul | Protecţia datelor personale | Harta portal | C O N T A C T A Ţ I - N E
Copyright © 2003-2014 Mihai - Toate drepturile de autor rezervate